کد خبر 804059
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
ایران - عراق

وزرای نفت ایران و عراق اواخر دیروز در وین با یکدیگر دیدار و در خصوص شرایط قرارداد سواپ نفت خام که به موجب آن بخشی از نفت خام کرکوک به مصرف پالایشگاه های ایران خواهد رسید گفت وگو کردند.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری پلاتس، وزرای نفت ایران و عراق اواخر دیروز در وین با یکدیگر دیدار و در خصوص شرایط قرارداد سواپ نفت خام که به موجب آن بخشی از نفت خام کرکوک به مصرف پالایشگاه های ایران خواهد رسید گفت وگو کردند.

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران پس از این نشست به خبرنگاران گفت، فاز نخست این قرارداد سواپ نفت شامل ارسال نفت خام از میدان کرکوک عراق به ایران است. در فاز بعدی یک خط لوله انتقال نفت بین دو کشور احداث خواهد شد.

این خط لوله مابین ایستگاه پمپاژ نفت تنگ فنی ایران در جنوب غرب این کشور و میدان نفتی کرکوک عراق احداث خواهد شد.

زنگنه افزود: «در فاز دوم، ما باید قراردادی برای انجام مطالعات مورد نیاز امضا کنیم. یک شرکت مشاور انتخاب شده و باید در خصوص شرح خدمات باید تصمیم گیری شود. از تنگ فنی نفت هم می تواند به پالایشگاه های شمالی برود یا به جنوب برود و از آنجا به خطوط صادراتی منتقل شود.»

«من امیدوارم ما هفته آینده قرارداد انتقال با کامیون های نفتکش را امضا کنیم تا بتوانیم به تدریج واردات نفت را آغاز کنیم و آن را به 60 هزار بشکه در روز برسانیم. موضوع مهم آغاز کار است و این رابطه که رابطه ای استراتژیک بین ایران و عراق است برقرار شده است.»

زنگنه همچنین گفت، این خط لوله که از سوی دو کشور تامین مالی می شود، حدودا 200 کیلومتر طول در عراق طول خواهد داشت و همان مقدار هم در ایران امتداد خواهد داشت و بهره برداری از آن نباید بیش از دو سال طول بکشد.

جبار اللعیبی، وزیر نفت عراق نیز گفت، ایده این قرارداد سواپ این است که نفت خام کرکوک در پالایشگاه های ایران مورد پالایش قرار گیرد و در ازای این مقدار، مقادیری نفت خام ایران توسط شرکت بازاریابی نفت عراق از پایانه های جنوبی خلیج فارس به بازارهای جهانی صادر شود.

قرار است ارسال نفت با کامیون های نفتکش ابتدا با رقم 15 هزار بشکه در روز آغاز شود و به 30 هزار بشکه برسد، اما به گفته لعیبی ممکن است این رقم تا 60 هزار بشکه در روز نیز افزایش یابد.

از آنجایی که نوع نفت خام کرکوک عراق و نفت صادراتی ایران متفاوت است، فرمول معادل سازی نفتی که دو طرف سواپ می کنند باید مورد بررسی قرار گیرد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس